Alla inlägg under juni 2010

Av Nanny B - 29 juni 2010 19:38

Att försova sig efter 5 dagar ledighet borde ju inte många lyckas med... men ja jo tjena... zzzzzzzzzzzzzzzz  

Vaknade av att kattjäkel försökte krypa in i näsan. ja de kändes som jag hade hela hans päls där i allafall.. Han väckte mig kl 2 i natt med höga mjauanden.. MJAAAAAUUUUUUUU  , släpade mig ur sängen för att kasta ut hans senaste tilltänkta nattsnacks... men den hade han förmodligen lagt någon annanstans...

Arg gick jag till sängen med bestämda steg och han gick en perfekt fot med mig.. ( han var nog lydnadshund innan han återuppstod som katt).

När jag drog täcket över huvudet hoppade han upp på mig och somnade på min rygg. 

vaknade 6.30 och sen var cirkusen i full gång.....  drog på mig byxor och bh på vägen till toaletten, , passade på att borsta tänderna när jag ändå satt där.. Linn fick sina kläder på sig på vägen ut till bilen. irrade runt efter mina jobbnycklar med en  microuppskrämt kaffekopp i handen samtidigt kastade fram matlådorna, Andreas fodrade hundarna och satte ut dom i hundgården sen drog han   HEJJPA!!

For iväg till dagis 6.45  ut med ungen och rakt i famnen på första bästa personal och sa - hon har inte kissat och vi har försovit oss!!! 

6.59 var jag på jobbet... pust..

försökte gå in och se så oberörd som möjligt...

- har du försovit dig??  undade en kollega leende

- ja en aning, så där lite i kanten, sa jag lite skämtsamt..

- ser det för du glömde kamma dig....

kikade mig i spegeln och holy crap vad jag såg ut.... hahahahaha

men men gjorde ett snygg vattenkammning och jag var som vanligt igen..

7.15 loggade in hos första brukaren ....

Jag gillar inte att försova mig. Man hinner liksom inte vakna ordentligt föränn man har jobbat klart!!




Av Nanny B - 28 juni 2010 21:43

Jag borde ta lektioner hur man får sin respektive mer dresserbar.... men själv är bästa dräng som nån vis människa sa... !!

Tomten börjar se ut som "hej kom och hjälp mig" så jag tänkte ansa häcken litegranna... och för det ska funka så bör man ha 1. häcksax. 2. en kilometerlång sladd som helst ska passa ihop med den eldrivna häcksaxen. 3. barnfri och helst vara mätt och belåten!!

och de enda jag kunde klämma fram av de fyra alternativen var det sista.. hö hö jam jam mat är gott!!!

men man gör väl sitt bästa för att det ska funka så jag går in och lyckas få ihop diverse skravkablar från huset och kopplar ihop allt... MFV   ( Men Va Fan)  då kommer jag knappt halvvägs ut på gräsmattan.. de fattas minst 2 skarvkablar för att komma fram till häcken... in igen och rotar runt.. den slöe maken blir grinig då jag hotar med att norpa  dom skarvkablarna dom finns kvar inne...

borde jag skriva att det såg ganska kul ut med en runt vit jättedosa med 4 kontakter och längst ut en meter lång häcksax  hahahahahah   ... jag skrattade lite tyst för mig själv...Och den grinige maken kravlar sig ur soffan och åker till Ö&B och inhandlar en ny kilometerlång elkabel..inte bara en utan två  !!!    Good boy!!!!    den ordinarie häcksaxkabeln har vi till Johanna så den befinner sig med henne...

och han kopplar ihop och klipper häcken, hela familjen är ute på gatan och jag får ha ett öga både på ungar och kattjävlen som sitter och glor som nån slags kontrollant.. han  lägger ner häcksaxen och muttrande försvinner in till soffan igen... jahapp... städningen kvar till mig då!!

Julia hade stängt in Linn i bredlådan .. så henne fick jag lirka ut... Gav Julia en sur blick.. hur hygglo är det att mosa in sin lillasyster i brevlådan??? 

  



men men nu ska jag försöka googla på dressyrkurs för äkta makar!!!




Av Nanny B - 28 juni 2010 09:30

Söndagsmorgon....

Vaknade i god tid och började att packa ihop taikontältet... våra äldre grannar intog 1:a parkett och istället för chips och coca-cola så blev det kaffe och mandelkubb. Dom såg säkert fram emot ett nytt världskrig när vi skulle ta ner tältet.... Sorry men vi har våra rutiner... hahahahaha så ni fick inge underhållning.  enda gången det höjdes en röst var när Andreas backade till husvagnen och han såg förmodligen inte när jag pekade åt ett annat håll och kom 3 mm bredvid varav han gnällde lite och sa nå spydigt om att han inte kom in under kulan .. då blev jag lite grinig och sa att kulorna ska inte in ...  dom knackar på utanför!!!  Såg tanten svälja en hel mandelkubb och försvinna in i deras husbil!!

Styrde kosan mot Leksand sommarland. en bad och nöjespark.

Ungarna och Andreas badade och jag vägrade befatta mig med det icke humant varma vattnet... hade jag vart en isbjörn så kanske jag doppat ena klon..

hur som helst så satt jag i skuggan och njöt av att inte göra någonting..

Började studera folk i största allmänhet...

kvinnor med hängbröst och inget som håller dom uppe, är det en behagligt att ha sina "vänninor" i midjehöljd skvalpandes ????   en del rakar sig under armar och på andra ställen , en del inte.. ( hmmmm) Tonårsgrabbar som glömt ta av sig kalsongerna innan dom satte på sig badshortsen.. pappor som drog in magen i glasskiosken ..   att gå omkring som en diva i stilettklackat ,lösnaglar ,i tron att man är skitsnygg, och prata högt i mobiltelefon passar sig inte bland barnfamiljer. 

Alla är vi olika ....

Trötta och nöjda med en solig dag så åkte vi hemåt...

Gissa om det var en svart kisse som blev överlycklig när vi kom hem.....

( det firade han med att mörda en fågel under natten sen och sprida fjädrarna över hela gräsmattan)


hepp.... 3 veckor kvar till semester...


Av Nanny B - 26 juni 2010 21:24

Gårdagens rajtantajtan uteblev från campingen... våra pensionärsgrannar sov innan  våra barn..

Vaknade lite då och då av att de smattrade på taket... men det sövde om mig ...zzzzzzzzzzz

Vi hade beställt frukostbuffé uppe på ett vandrar hem och njaaaa bättre hade jag ju spisat i mig.... dåligt att inte ha laktosfri mjölk iallafall.  fick dela ett stort kök med tyskar med filttofflor.. Jaaa bitte Helga....

För barnen hade campingen ordnat med festligheter.. Julias dag vart räddad...hon fick åka häst och vagn hela förmiddagen. och dom åkte kors och tvärs genom campingen för att samla ihop ris och plocka blommor till midsommarstången...

Hästen hette Tindra och hade sin lilla son med sig.. Filur... och han var en riktig rackare.. Tänk att hästbebisar kan va sååå underbart söta.

Efter det så skulle vi spela minigolf...

Hur kul är det att spela med en aptrotsig snart 4 åring....  INTE ALLS!!!

Linn ruttnade redan efter 2:a banan och bestämde sig för att klubban blev nån slags ninja/samurajsvärd och utövade japansk stridskonst med den tills papsen tog av henne klubban och utvisade henne till närmsta lekpark.

Allt flöt lugnt fram till 7:e banan då Linn hamnade i nån slags snurrgunga och för varje gång hon försökte ta sig ur så blev det ännu mera fart......

HJÄÄÄÄÄLP HJÄÄÄÄÄÄLP!!!   Hennes panikslagna ord ekade utöver Rättviks kommun.... Jag har aldrig sett Andreas svinga sig över ett 1 1/2 m staket lika vigt sokm en katt.... jag kunde i inte hålla mig för skratt....  el klumpo de luxe!!!

Hur som helst så spelade vi klart och vid 10:e banan så håller jag klubborna upp och ner och ska stödja mig på dom... vad jag inte tänkte på är att en barnklubba är kortare än en vuxen så när jag satte ner min klubba så rasade den klubban Linn hade rätt på Andreas lilltå....  och nästa panikslagna rop som ekade ut över kommunen var ett faktum.  Hur i helvete skulle jag kunna hålla mig från att asgarva... skrattet fick jag bita mig i tungan för att inte brista ut....

klockren träff!!!  

När vi kom tillbaka så hade ungdomarna kviknat till och knäppt sin första bira...

hahahaha  

på eftermiddagen var de hästa och vagn, midsommarstångsresning och smågrodorna dans.... vi deltog fram till små grodorna... orka liksom hoppa runt 2 dagar i rad och se lustig ut..


imorgon är en annan dag...  


Av Nanny B - 25 juni 2010 13:50

Om ni nån gång försökt att packa husvagn, bil och få med ungar och hundar på rekordtid för Guinnes rekordbok så GÖR INTE DET!! lägg ner tanken och packa i godan ro.  Man spar på svordomar, slipper svettas som en gris, bli osams med respektive och viljan att  avliva barnen finns inte.  

men hur som helst kom vi iväg och efter 2.3 km kom vi på att Andreas glömt linserna hemma så de var bara att vända ekipaget.

På´t igen och vi styrde kosan mot Leksand!!  Barnen var på glatt humör och satt och sjöng med i Alvin ochh gänget!!  Tur att dom där bärbara dvdskärmarna finns.. enda bekymret med dessa är att ungarna måste komma överens om att glo på samma film.

Och fram kom vi till leksand och ett tag trodde jag att vi hamnat fel... eller på nån festival med småfollet i åldern 18-20 år..

I campingens reception fick vi reda på att det inte fanns några elstolpar kvar...

MEN VA FAAAAAN.. vi hade blivigt lovade plats med goda chanser .  ööööhhhh   Barnfamilj  vill ha el till sin husvagn och inte fricampa i en backe med massor av tallkottar!!!   då kan jag hellre stå på ikeas parkering!!

visst man kanske inte smäller upp 3*8m förtält för att man nte får plats med det i en ruta .   Hmmm   frågade lilla fröken receptionist om hon visste någon annan camping med elstolpe...  Och vi fick en sönderkopierad lapp med telenr till ett 20 -tal campingar.

fick napp på en camping i Rättvik ... visst det är 2 mil från leksand men WTF..

Vi skulle få en elstolpe och kan glo på vår tv utan att panikköpa ett elverk .

Och när vi kom fram så är det såå underbart... visst en gigantisk camping men det ringlar en liten å mitt i så vi har faktisk åtomt och en ELSTOLPE.

Och de är massor av Raggers här... men jag lovar att kl 23 igpr var de tyst.. raggers är av den äldre generationen  och enligt läkarordination bär dom ha minst 10 timmars sömn och nada intag av alkohol. ( kolesterolen ni vet)

en och annan mullrande glidarbil flanerar förbi vår husvagn...

Vår campargranne har en blå fin cabriolet som han vårdar ömt och täcker för med nån slags blå filt.. Britt fnyser åt han... sånt larv tål hon inte.

Näähepp.....   Snart ska vi gå och midsommarbada lite...

ikväll väntar festligheterna....


Av Nanny B - 22 juni 2010 22:49

Snart är det klart... Nya soffan på plats, nya fotöljer, ny 46 " tv och en massa annat fint. Mr Andreas ska montera in spotlights nästa vecka .. och göra klart väggen mot köket!! 

Va har hänt sen sist.. Men man hinner ju inte så mycket annat mer än att hålla på med huset som aldrig tycks bli klart.. När ska man få börja bo i det utan att ramla över verktyg, kunna sitta på toan utan att en unge hänger i handtaget,.. -mamma!!  Bajsar du??? bara lilla toan kvar nu!!! 


Födelsedagskalaset för Linda var skoj.. det kom en tomte som pulade in en snusdosa under förhuden och tyckte de va jätteballt????  varför stoppar man in en snusdosa där??? jag var nog den enda som iinte skrattade tror ja..


Imorse så tog jag min tidning och gick ut och skulle röka.. då hör jag hur det skriker något och kikar ut på gräsmattan.. där kommer Åke och han har fångat en liten harpalt.  jag går mot katten och försöker få Åke att släppa sitt byte.. han sticker in under en buske med harpalten skrikandes i munnen. och så var jakten igång... först kommer Åke med bytet i munnen och sen kommer jag i morgonrock och rykande cigg i näven.. kors och tvärs över hela trädgården.

Jag tror att grannarna satte morgonkaffet i halsen ... dom ser ju inte katten utan bara mig med håret på tvären, morgonrock och ränner omkring och skriker: Fy Åke!!!!, Stygg Åkejävel !!!!!släpp den där!!!  ÅÅÅÅÅÅÅKEEEEEEEEE   jävlar den om jag får tag på dig...!!!

Jag var redan förbannad på kattjäveln för inatt väckte han mig med höga mjauanden och han övade riverdance på mig .. allt för att få mig att vakna för att ge mig en liten present han lagt i sängen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    Förihelvete Åke.. nog att han håller nere på gnagarbeståndet i kvarteret men att parkera sina döda byten i min säng där går gränsen!!!   skickade ut både katt och råtthelvetet ut genom dörren med ett par väl valda svordomar.


nehepp... jag tackar för mig och säger gokväll!!! 

Av Nanny B - 12 juni 2010 20:52

Upp i ottan och iväg till jobbet...   !!  Flöt på bra och kom hem till ett halvfärdigt golv i vrd rummet  !!!  Yeeeeejjj  jag har snart ett vardagsrum igen!!!  Slippa bo som nån "bohem" med innehållet i barskåpet i papperskassar, kartonger med saker och bokhylla utanför sovrumsdörren. slippa alla verktyg och slipdamm... Lilla toan är kvar men där ska de in kakel och klinker... de ska väl ändå inte damma och man kan faktiskt stänga dörren!!!  Jag får tillbaka min soffa som belägrats av familjen, min tv har visat Dora utforskaren, svampbob fyrkant och fotboll. för att inte tala om alla spel från Wii och PS3...  själv så har man fått vänta på sin tur att mysa ner sig i soffan med ett stenhårtgrepp om fjärrisen!!!  

Andreas är på nån slags "reunion" med sina vänner från förr... ursäkta men ni har vuxit upp nu och man får inte tillbaka de man hade för flera år sedan!

Jag tycker de är skitlöjligt!!  Tjejjerna skulle fira för sig och killarna för sig.. och sedan mötas upp på en lokal krog ute på mälaren... och *harkel* just nu regnar det!!  Visst kan de va skoj att träffa gamla polers och döda en öl eller 2 men att kalla det återträff ... Jösses!!!   Visst jag som respektive blev medbjuden i sista minuten men jag känner att dom där fjortisarna får leka själva...

Vissa gillar jag stenhårt... Robin.. gudfar till mitt barn... !!!!  han rockar och är sig själv!!

Alla ungar skulle sova borta i natt.... BARNLEDIG!!!!!!!!      Och imorn ska jag jobba hela dagen.... fakk!!!   

Kunde ha tagit ett glas vin och somnat på soffan .. men jag ska jobba imorn och har lovat Andreas att hämta han... han skulle inte med på den lokala krogen utan ville hem istället... Hmmm ja jo tjena... 

Nästa helg blir nog roligare.. då ska vi gå på födelsedagskalas...


Farfar Mazouch ringde nyss... han var tillbaka på jobbet.. och var på väg mot Cuba..

Just de... jag måste nog tvätta en maskin med kläder...

hej hopp




Av Nanny B - 11 juni 2010 20:46

Världen bästa Johanna tog äntligen sin efterlängtade student.  Good girl!!

Stolt som en tupp var man när hon kom i studentmössa och vit klänning. Lika stolt var jag för ett år sedan när Alexzandra kom utrusande och skrek " för jag har tagit studenten" !!!!!   båda mina stora flickor har gjort de nu!!  Och jag är en stolt mamma!!  tårar som bränner och en klump i halsen...

  

  

Visst Johanna är inte min biologiska dotter men hon är ändå MIN unge...

Hon och Alexzandra är "systrar" och har ett särskilt  band mellan sig. Alla som har syskon vet ju hur det kan vara. och Johanna och Alexzandra kan inte vistas förlänge i samma rum utan att det är nå tokigheter på G.  och jag har ett "mamma-band" till Johanna. och jag lovar att Johannas mamma Eija satt på ett moln ovan oss och log. Vår unge har tagit studenten!!!

Hon kom emot oss litesådär lagom snygg i mössan.... hahahahahaah tårar och skratt om vartannat. 

Efter massor av kramar och grattispussar  så begav vi oss vidare för att käka lunch med mormor Mia och ungarna..

Linn var lite dum och då sa jag att hon inte skulle få följa med på kryssningen.  Mormor sa att hon skulle få åka istället. Linn blev lite stött och sa att hon skulle minsan åka på stora båten.

 Mormor: - men Linn, om du är dum så åker mormor istället!!

Linn: - näääheee!!!, Mormor du kan åka istället för mamma!! 

hahahahahahahahah 

Sen drog vi vidare till studentskivan.. HJälpte Peter att fixa iordning lokalen.

Niklas kom och hjälpte till.. Ville ge min stora kille en kram men jag vågade inte.. han vill  ju inte ha något med mig att göra,,

Passade på att tjuvkika på lilla Leia... hon är inte lik sin pappa...  sockersöt och lik sin mamma. Sorry Niklas men hon är väldigt lik My. hahahah

Farfar Peter höll om sitt lilla barnbarn och såg stolt ut... =D   

Johanna kom och nu ännu mer snygg i mössan.

Vi var tvugna att fara vidare... och de va med tunga steg jag lämnade min unge.. Men jag tror hon fick roligt ändå!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx


Fick ett sms av Mattias. Han var inte med på studenten för han jobbade..

Jag fick sparken!!

Jag ringde upp han och höll på att svimma .

TYDLIGEN SÅ HAR HAN INTE VART SNABB NOG. SÅG UT ATT VARA SEG. LÄRDE SIG INTE LIKA FORT SOM DOM ANDRA. OCH HAN SÅG INTE TILLRÄCKLIGT GLAD UT OCH INTE VILLE VARA DÄR!!!


Jag tycker detta inte är skäl nog att sparka någon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

han är 16 år. ( dom andra mer lättlärda är 19 år)  och är man fullt koncentrerad så brukar man inte le... och han har kanske jobbat 20 timmar i maj.....

Och man borde prata med personen först och säga till att du kanske ska göra på de här viset och så innan man säger hejdå!!!


Nä McDonalds Hälla i Västerås ni är såååååååå   äckliga och tro mig... ni har inte hört de sista av mig!!!!     en del tidningar har haft nån serie om folk som vart för snygga och tjocka för att få jobb.... de här är i samma stil!!!  Och med tanke på sista tidens skriverier så borde man ju akta sig...Men har man en chef som verkar förståndhandikappad så hjälper väl inte vad man än säger...

han har ju skrivt på ett anställningsavtal men inget uppsägningspapper...men han vill inte gå tillbaka och de förstår man ju..  jag skulle inte heller sätta min fot där.!!! och jag kommer aldrig att göra det heller!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

JAG REKOMENDERAR ALLA MINA VÄNNER ATT ÅK HELLRE TILL MAX UTE PÅ HÄLLA ELLER NÅGON ANNAN HAMBURGER ÄN DEN MC Donalds!!!!!   

TVI TVI TVITVI TVI TVI  UTNYTTJAR UNGDOMAR!!!!!


 har ni något jobb till en lessen 16 åring så hör av er.....

han gillade verkligen att jobba där innan det där och var duktig att komma i tid!!


HAR NI NÅGRA BRA TIPS MAN KAN GÖRA FÖR ATT DOM DÄR ARSLENA SOM JOBBAR DÄR SKA FÅ SIG EN TANKESTÄLLARE SÅ MAILA!!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx


Jobbhelg väntar.....







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

klotterplanket


Ovido - Quiz & Flashcards