Alla inlägg under oktober 2010

Av Nanny B - 13 oktober 2010 19:52

Ett prat med sina barn kan va väldigt intressant..

jag frågade Linn vad är snor och hur kommer det in i näsan?  ganska äcklig fråga egentligen men för forskningen får man förbigå vissa etiska föräldrariktlinjer. Hur som helst så satt ungen och funderade en stund innan hon sken upp och sa - nu vet jag.. först så äter man och sen så trillar det upp i näsan!  fast först får man ont i halsen och hostar! 

Sådärja..  hahahaha   njaaa  inte riktigt så går det till försökte jag med förståndig pedagogisk röst.  Mitt i min enklaste förklaring om just snor så kommer Julia in och är någon upprörd.

hennes kompisar Bea och Emilia, dom skulle minsan leka fjortisar!!  jaha och vad är det för fel med det då?? Undrade jag . 

- Ameeen mamma, dom smetar idomin på läpparna och säger dooohhh och han ba, hon ba hela tiden!!!!!  och hur löjligt är inte det då???  10 åringen upprördhet fick mig att småle litegrann.  i mitt stilla sinne tänkte jag att om ett par år så kommer du att smeta idominsalva och ha ett obegripligt språk.

hahahahahaha  

hur som helst så var det dax för middag och då tänkte jag utbyta några ord med min snart 17 åriga son.

efter den väldigt enkla konversationen blev jag inte klokare på..  svar som öööö, ja, jo, mmm kändes primitiva.  talför grabb det där!!!

sen så sa han hej då och förvann ut .


ungar är ungar......

Vi hade syjunta igår... tema Pokerkväll.

merparten av oss kan inte spela poker  men vi lärde oss vartefter vi spelade.. vi checkade och höjde insatserna.   nej jag vann inte för det gjorde Evelina!!

 hepp...





Av Nanny B - 11 oktober 2010 10:11

Monday monday... here we go again.. tjooohoooo   *dansar på bordet av glädje*   ( yes!!! i´ve got a minor meltdown)

En chilliodlande vän som inte tvättade händerna innan ögongnugget och toabesöket sa till mig att det är poppis med skrattterapi nuförtiden. jag behöver massor av terapi just nu... Frigörande skratt, skrattyoga och nu söker jag med ljus och lyckta efter en kurs i idiotiskt och hysterisk hånskratt.   man blir glad av skratt oavsett om det är åt någon eller med någon. (det sistnämda är trevligare!)  Att få garva arslet av sig förhöjer livsglädjen och de borde vara lagstadgat!!!!  Mer skratt åt folket!!! 

  

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

För att återgå till det där med måndag.. veckans jävligaste dag!!!

varför ??  jo det är långt kvar till den efterlängtade helgen...

enkelt !!


svinkallt i morse.. startade bilen 5 min innan vi skulle åka och JAAAAAAAAAA  Linn  är på dagis. =)   jag ska försöka få bort kritstrecken i badrummet, smörfläcken i soffan, pilla ut  barbieskon ut dvdn, kasta papperslapparna i min handväska och en massa annat hyss som hon gjort under veckan.


nehepp....

Av Nanny B - 8 oktober 2010 22:16

Sov oroligt hela natten och vaknade imorse 5.15 med jordens huvudvärk. JohnBlund måste ha missat trafiksäkerhetslektionen och tagit sig en schnaps . Han missade totalt att kasta sömnpulvret på mig.. Smitningsolycka.???? 

kravlade mig upp ur sängen och höll på att svimma... Visst man kan inte ha ont i en protes men fantomsmärtan var ooooolidlig... tog en alvedom och när jag svalde de kalla vattnet så gjorde de med ont.. Vinglade tillbaka till sängen och funderade vart jag skulle parkera mig.. Linn raklång tvärsöver . Andreas på mitten med armar och ben rätt ut och katten  hade ostbågsställning där jag hade legat några minuter innan... tanken om att rasa omkull i hundarnas biabädd for genom mitt huvud men jag flyttade bort katten och snosade in mig... frös som en naken häst i skogen gjorde jag.

vaknade 6.30 med skallebank ,tog  dubbla morgonrockar ( min ovh andreas) mina raggsockor, långkalsonger och jag frös..... sjukskrev mig och funderade om jag verkligen ville ut med lilltroll till dagis.. tanken blev kort och jag ringde till dagis med...

Parkerade mig i soffan med Linn och vi kollade på barntv.. och dr har jag spenderat min dag med att glo på såpor, djurprogram och sjukhusdokumentärer..

men men men men  nu ska man inte ligga där som strandad säl och tycka synd om sig själv... Linn ska ju ha mat men hon fick klä sig själv, hundar ska ut ( var och en för sig för Celine löper) och så vill man ju ha lite the´ och nu har vi ju toan längst bort från soffan...

Försökte väl sova men det går inte med en livlig 4 åring.. Hon har haft en rätt skoj dag..

hann bygga en koja i tvrummet med filtar, rita 303729 teckningar, 53 halsband och hälla ut 3 paket med mariekex .

Jag var på 4 årskontroll på BVC igår med henne..och de va ju intressant!!

hörsel och syn var inga problem, trä nägra träkulor  på ett snöre var en "piece of cake"  gå balansgång på golvet nemas problemas och så skulle hon rita en teckning.... en fin huvudfoting ´, en gul sol, blå himmel och grönt gräs sen tar hon en brun krita och ritar långa streck på det gröna gräset och jag undrar vad det är?? hon tittar på mig en blick som jag verkligen inte fattade något. - det är ju maskar!!!  svarade hon.. Okej sa jag och höll tillbaka skrattet.. Hur kunde jag missa det???  doooohhhh

När vi hade klätt på oss ytterkläderna och går mot bilen säger hon att inte vill dit nå mer??  för jag fick inge bokmärke och de där var en konstig doktor!!

hahahahaha   BVC och läkarstationen ligger på samma ställe.

nehepp... kurera sig lite mer.. jag vill bli frisk!!!




Av Nanny B - 6 oktober 2010 22:39

Efter ha vart instängd med en sjuk unge så börjar det krypa i kroppen..
Så jag bestämde mig för att busa med min familj så här på kvällskvisten.
Jag blandade gul och röd karamellfärg i mjölken och jag öppnade även de andra två mjölkpaket. ( skruvkork)
och så satte jag på plastfolie på toalettringen. kom inte på något mer så jag satte mig och väntade in vad som skulle ske.
Julia kommer hem och mina förväntningar höjdes men golvades då ungen sätter sig vid datorn i sitt rum... SUCK!!
väntade ut henne.. nån gång måste hon bli hungrig eller bli kissnödig. hehehe  ) jag hade golvmopp redo)  men jag tog bort den för henne...
Satt och fnissade för mig själv i soffan...och då kommer hon på att hon ska äta kvällsmat.
-mamma jag vill ha the och smörgås. säger hon !!  ÖÖÖÖÖhh  nej brödet är slut och du får äta mjölk och flingor.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Då blir hon skitförbannad och går in på rummet och smäller igen dörren... SUCK!! förbuberteten plusmeny???
Efter en stund så hade hon väl tänkt klart och accepterade mitt förslag om kvällsvard.
Intar en possition där hon inte kan se mig och spanar. hahahahahaha 
Hon tar ut en tallrik och häller på flingor. tar mjölken och häller lite och ser sådär lagom chockad ut..
-MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAA vrålar ungen hysteriskt. VA FAN HAR HÄNT MED MJÖLKEEEEEEEEN!!!
Om man tar röd och gul karamellfärg och blandar det så får man en rätt najs orange färg.. hahahah
Hon såg ut att vilka kräkas men när jag sa att hon inte fick säga nå till dom andra så var det helt okej  heheheh

Och så var det gonatt för dom små flickorna och lugnet la sig över vårt hus

Då satte jag ny plast över toaringen.... mohahaha mohahaha

Jag hörde hur en ny Peugeot 308 smög sig in gården och lika fort som blixten slänger jag mig i soffan och försöker se oberörd ut..

Andreas kommer hem efter nått möte och han går in på toan, jag håller andan och så sticker han ut huvudet och ler.... - du var sååå nära att lura mig med plastfolien.

han hade ett tuggummi i munnen och precis när han står där och har sin "vän" i handen och ska till att börja kissa så spottar han först ut tuggumit som studsar iväg... då såg han plastfolien...

jaja ... får väl sätta dit han en annan gång då!!!

Sen vill han ha kaffe och jag häller upp en kopp åt han och ställer fram mjölken...

- Va???  vad är det med mjölken.???  och han ser på den orangefärgade drycken som han just hällt ner i sin kaffe kopp..

jag bara ler...


over and out!!!



Av Nanny B - 5 oktober 2010 10:44

jag tror jag får krupp.... eller nääää det överlåter jag till min gulligan Linn!!!!

dagtid så är hon glad och leker lugnt men minsta hon far runt så börjas de... den där hostan.. och nätterna är fasansfulla. hon låter som en hel snarkande grisfarm. hostar och väser... man sover med ett öga livrädd att det ska bli för tyst .. idag har hon fått en annan medicin så vi får se om den hjälper.. *hoppas*

det brukar hålla på några nätter innan det ger med sig..

Så man roar sig med att inte göra så mycket... tar ut henne i friska luften ..

igår gick vi till konsum 2 gånger.. Jävla skitkonsum som inte kan ha fungerande kassaapparater.. efter andra gången så tog jag bilen till kiosken .

Igår ringde det 3 teleförsäljare... idag har det ringt en som absolut ville pracka på mig rakhyvlar..trots mina nej så ville han ändå skicka med strumpor..nej igen och jag sa att Andreas använder rakapparat.. då kom det att elen var ju dyr?+  jag har råd att betala sa jag och sa ett bestämt tack för mig!!!

Så ni som blir uppringda av denna yrkeskategori och vill bli lämnade ifred så rekomenderar jag att gör detta. Man "NIXAR" sitt hemnr.... länk här.,

så Nu ska jag väl slippa lyssna på dessa.... !!!

nehepp.... over and out!!

Av Nanny B - 4 oktober 2010 08:27

årets snoppkalas var inbokat och det kom ett 30 tal gäster, 36st om jag räknat rätt men jag kan ha missat nån och ni som inte kom som skulle komma missade verkligen något och jag hoppas ni som låg i förkylningar är bättre nu när det börjar ny vecka....

Vi brukar ju bryta festen för att gå ut och svänga våra lurviga men jag tyckte vi kunde lika väl ha skoj hemma och så blev det... =)    dansade gjorde vi i vardagsrummet...  

Städningen efteråt blev mindre skoj.... fick lite hjälp på morgonkvisten och tänkte att jag gör resten senare.

Fi fan säger jag bara... Nu tror jag att vi ska låta partyt gå i graven....

jag har ju alltid betalat min son för att plocka undan efter våra fester och det har han gjort bra..

Visst det har ju inte vart 30-40 st människor då men iallafall, Jag höll på halva förmiddagen  med att bla plocka fimpar på gräsmattan och torka mitt vin/öl/cider klibbiga golv!!

Jag pekar absolut inte ut någon person som grisade ner mer än någon annan ...

men att städa efter denna fest var inte roligt!!! 

Annso... Tack för att du sa till att stolen gick sönder!!  det gör inge för den va lite halvtrasig innan och de vara bara en tidsfråga innan den skulle spricka...hahahah

Men tack alla för en rolig kväll!!!

Söndagseftermiddagen bestod mest av slappa i soffan och äta pizza.

När Linn sen ska gå och lägga sig säger hon att hon har ont i halsen.. hon hade vart lite hes innan och Emma kollar ner i halsen på henne... hon är röd och svullen diagnostiserar hon.  en feber tas och vi kan notera en viss höjning . 38.1

Ner med ungen i säng och hon somnar fortare än fortast..kl 02.00 vaknar med sin  krupphosta... får medicin....kl 04.00 Linn vaknar och kommer in till mig och kryper ner i sängen, det tar ett tag att somna om för hon låter som en snarkade gris ....kl 06.00 dax att gå upp och mobilen ringer/vibrerar/lyser för att fånga min uppmärksamhet.

VAB... vård av barn idag... och några fler dagar framöver...


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

klotterplanket


Ovido - Quiz & Flashcards