Alla inlägg under april 2011

Av Nanny B - 12 april 2011 22:23

Vårtecken överallt.... Våren är här för att stanna.

Blev så glad över att få se ett gäng pissmyror så de va fram med mobilkameran..

Om nu ni nån gång försökt ta kort på en pissmyra med mobilen så är det en konst, de tror jag ni som försökt håller med om!!!! och nu ni som tänker pröva detta så rekomenderas ett sjuhelvetes tålamod, bra mobilkamera  med stooooort minne till!

Och helst inte på arbetstid då arbetskamraten börar fundera vad ni gör i en backe med arslet i vädret med mobilen i näven!!

Solen skiner och man vill ut och sitta i värmen  men nej nej ... Ozonlagret är så tunt att de är genomskinligt... !!!  larmrapporter överallt och det är nästan som om det är en epedemi eller man kan bli drabbad av en ny farsot om man vistas ute..

Hallo.... jag vill ha lite sol i nyllet efter en fruktansvärd vinter..

Varför blir det så tunnt då???  jooo dom där jävla kossorna som stått inne under vinterhalvåret och  fjärtat, nu när bonden öppnar dörren tills dom kan gå ut på heltid då försvinner ju gasen uppåt och gör så att vi inte kan sola!! 

Kossafis är visst inte så bra för ozonlagret!   hmmmmm  men grillsäsongen är ju runt hörnet.... heheheheh 


idag så visade jag Linn kort på när hon var bebis. ungen stirrade på mig och sa

- men det där va ju så länge sen!!!  jooo  hela 4 år sa jag då!

- jaaa, jag börjar nog bli gammal!

Undrar vad hon säger om 36 år och jobbar som paleontolog. Då kanske vi kan snacka gammalt!!

Vi gick ut och började lite med trädgården och sen försvann hon in....

Hittade henne i soffan med MIN B&J glass....  Om det är något dom inte får röra så är det just min glass.... den är min !! 

Suck.... får börja sätta lås på frysen!!!


nehepp..... dra en koll på fäjjan och sen zzzzzzzzzzzzzzzz


Av Nanny B - 7 april 2011 15:23

Jag fick en förfrågan ang miljövänlig el.. Först lyssna på en massa rappakalja om hur bra och miljövänligt det är med vatten och vindkraft. Och det kan jag väl hålla med om men samtidigt så tycker jag att kärnkraft är inte så tokigt de heller...

Vi bor i ett säkert land utan tsunamis, jordbävningar och andra naturkatastrofer och med dagens säkra teknik och vetenskap så borde det väl ändå sänka våra elkostnader som är högst i världen!!! 

Hur som helst så frågade jag denna person om hur kunde då denna miljövänliga el från ett vindkraftverk veta att det skulle till just mitt hus..

Det är ju så att det finns ju bara en elkabel nedgrävd!! jag kanske inte vill ha inköpt el från Norge eller ännu värre Polen. Den elen vill jag inte ha!!

Jag vill ha miljövänlig el!!!!!!!

Vi har ju bara ett allmänt strömförsörjningsnät i vårt vackra avlånga land och förmodligen i andra länder med.  jag ville verkligen veta om dom kunde garantera att jag fick sk grön el.

Personen blev väldigt paff över min förfrågan och lovade att återkomma, vilket hon gjorde.

Vad jag förstod så har elbolaget både vind, kärn och vattenfallsverk och den elen som dom producerar säljer dom till ett bolag.

Från det bolaget så får dom köpa tillbaka el som dom sedan säljer till privatpersoner och företag.. invecklat och dumt!!!

Och klart att man inte kan garantera att man får just miljövänlig el från ett vindkraftverk utan man medverkar till att flera miljövänliga kraftverk kan byggas genom att vara kund hos detta företag... jahapp

Varför då gå ut och lura folk med att dom får el från miljövänliga kraftverk??

till viss del sant men de verkar ju som att alla oavsett bolag får samma slags el!

Och hur vet bolagen om hur mycket el dom ska producera då??? tänka om det kommer förlite??  Då sitter dom i klistret.. eller iallafall i mörkret!!

Och för mycket el så kan dom sälja vidare till andra länder men vi får iallafall betala på tok för mycket och en massa andra kostnader som abonemangkostnad..


det verkar vara en hel vetenskap om detta och man blir lika förbannad när elkrängkningen dimper ner i brevlådan....






Av Nanny B - 6 april 2011 21:58

Dagarna blir ljusare och man börjar planera om och vad man ska planetera i trädgården..

Vi anmälde Linn till fotbollslekis med start i maj, och idag fick hon sina efterlängtade fotbollsskor!!  På med dom och fort ut och testade med en fotboll...

hon satte ner bollen och backade några steg. i någon nanosekund funderade hon på hur hon skulle sparka iväg den och sen satte hon fart... hahahah ja nån Zlatan/Messi lär hon inte bli men roligt hade hon när hon väl träffade bollen med foten! 

Idag så var det invigning på Citygross på den nya shoppingcentrat..

Massor av folk....  från världens alla hörn  och alla ville shoppa loss på hutlösa priser.. bananer 5 kr ... chips 10 kr...

Vi försökte undvika de värsta kundvagnsköerna och styrde in på bla leksaksavdelningen...

Hittade jättesöta dockor men inget som passade den unga damen som vi efter en viss övertalning var parkerad i kundvagnen. Hon rynkade på näsan åt allt som kundes tänka en 4 1/2 åring flicka..  jag hittade en monchichi, ni vet dom där söta små aporna som kan suga på sin tumme... -NOPE den va inte söt!! 

En gul barbapappa.... nääähepp... inte den heller...

Då fick hon syn på en påse med ödlor i.... Hela ungen sken upp och försökte ta sig ur kundvagnen... Jag vill ha skräcködlorna!!!! Jag måste ha ödlorna!!!

jag och Andreas stirrade på varandra. Vi som kollat efter en söt rosa nalle och ungen vill ha ett gäng fula ödlor??

Frågade ungen om hon inte ville ha en rosa nalle men nej nej nej hon skulle ha skräcködlorna...

jahapp... då fick hon väl dom trots våra försök om att byta till sig något annat mer passade en flicka!!

Under resten av shoppingen så satt hon tyst med ett leende, hållande sin påse med ödlor i i famnen som den vore hennes allt!


Häromkvällen lekte hon att hon skulle flytta hemifrån... med lila morgonrock, rosa uggs på en sparkcykel med en rosa ryggsäck med en dinosarie i åkte hon fram och tillbaka mellan kök och vardagsrummet...

jag undrar vad de ska bli av den ungen... ???



Av Nanny B - 4 april 2011 15:33

Måndag morgon... jag ville inte ens kliva ur sängen. Hade jag haft mobilen på armlängds avstånd så hade jag sovit än!!! Men den låg längre bort och lät som en siren... klev upp och stängde av den. kastade mig med blixtens hastighet tillbaka till sängvärmen och gosade ner mig bredvid maken. Och när jag ska lämna verkligheten och glida in i drömmens värld så börjar hans mobil på andra sidan att låta som en katastrof!!  SUCK!!!!  I hate mondays.... Då är det så himla långt till fredag.. flera dagar!!

Släpade mig till jobbet.   Jag hade fått i uppgift att byta om till sommardäck på arbetsbilen!! Allrajt... lite annat och göra så det skulle bli  skoj!!

Vi hade bokad tid på däckverkstaden så jag hann göra lite annat innan . På vägen till verkstaden ett par timmar senare så sitter jag i bilen och ska öppna en liten Loka petflaska.... ( fortfarande törstig efter lördagskvällen) 

Korken sitter fast så jag tar flaskan, sätter den mellan benen och kniper fast medans jag kämpar med locket... ja ni kan ju tänka er hur det slutade....

Blöta fläckar i skrevet... fint som snus...NOT och jag hade tid på verkstaden...

full stjärnvärme och vanlig värme på så såg de inte så illa ut!!!  tur att jag hade en längre tröja på mig!!    Pinsamt värre!!   Killen som bytte däcken tittade på mitt lite lätt småblöta och fläckiga skrev...och på logotypen på

tröjan " Hemtjänsten"  

med en suck viskade jag - Loka krusbär/päron och gav han en oskyldig blick.


Så öppna inte en kolsyrad pet-flaska i bilen när du kör in i en rondell på väg till en verkstad.. !!


Då började veckan finfint och fortsätter väl med nya omöjligheter!


Av Nanny B - 3 april 2011 22:36

Då var vi inne i april och den första så haglade lurigheterna tätt... men serrö.. jag gick inte på något!"!!!  Långledig sen i fredags och jag har väl inte gjort nå särskilt...

Jag och Andreas skulle ju kalasa till oss lite i lördags..

Så vi började hemma hos Johan.. trevligt trevligt!!  Fortsatte hos Marie som bor på samma gata... lika trevligt där och sen vidare ner till krogen!!! Marie, Andreas och jag skakade lurviga och drog en vända till baren.... Skitkul kväll som avrundades med Micke och Linda och hemköpt kebab hemma. 

Idag var man mindre allert.... och vi hade ju lovat Ann att flytta....

men det gick bra och vi konkade soffor, säng och lite andra saker och det gick väldigt fort!!

sen hem och slappa i soffan....

Ny vecka imorn... jag hoppas de börjar hända nå skoj.....

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

klotterplanket


Ovido - Quiz & Flashcards