Direktlänk till inlägg 2 november 2014

Häst och lera

Av Nanny B - 2 november 2014 21:24

Att vara hästägare i november är inte kul alla gånger!
Vädret är kallare och häst vill ha jackan på sig. Man hittar ett supersnyggt täcke som motstår en storm och har innefoder i varmt ulligt tyg.. Och får betala därefter !!!
November =lersäsong!!!!Det är lera överallt !!
Och häst skiter fullständigt i att den fick nytt utetäcke för en halv lön utan den letar upp första bästa geggamojaställe och vickar omkull sig! Helst när man åkt därifrån så häst kan få göra skita ner sig utan att en människa kommer och stör!
Häst förstår inte varför det kommer en skrikande människa som viftar med armar och vrålar "nej nej nej" och "upp upp upp" .
Häst vet instinktivt att det luktar nytt dyrt utetäcke och väntar tills den ser baklyktorna på människans bil!! Mohahahah Lerpöl.. Here I come!!
Häst vickar bara ner ena sidan .den andra sidan sparas till en mer regnig dag!! . När människan kommer på eftermiddagen så försöker häst visa upp den rena sidan... Och se oskyldig ut!!
Människan upptäcker att täcket har en annan gråtonig nyans på ena sidan! Heeela sidan!!
Häst får plötsligt lock i öronen. Meningar som att bli nedvärderad till shetlandsponny och Findus lasange rinner bara av som leran innan den torkade fast på nya täcket !! Även ord som hästjä.....n och idiot hörs inte utan häst ser bara gulligt oförstående ut med en blick " visst är jag den finaste i världen "
Häst sänker sitt huvud mot människans axel, blåser ut varm luft mot dennes kind. Nafsar lite på jack-kragen och slickar lite på människans hår ... Människan ser lite gladare ut ..
Häst vet hur man lindar människan runt hoven och planerar att rulla sig i en annan lerpöl dagen därpå!!
Så kan de va ....
Gillar att gå ut till stallet på mornarna... Men en morgon så stod häst precis innanför !!
-god morgon häst!!
Häst såg sjukt lycklig ut när jag kom in "heeeeeej kommer du, vad trevligt"
Jag tittar bort mot hästens place .( dennes lägenhet där den bör befinna sig vid denna tid på dygnet) och utmed hela stallgången ser jag att den är kantad av katastrof!!!
Allt ligger i en salig blandning ... Varenda täcke (10-12 st) ligger lite här och var .. Upprullade benlindor...Och grimmor ...
Går förbi den glada leende hästen och sparkar ihop täcken så det blir en gång på mitten ... Och ställer mig utanför hästens rum och pekar argt!!
- gå hem till dig!!
Häst fattar noll trots mina påpekningar !!!!
Går fram och tar häst i håret och ger den en skjuss dit den ska!
Stänger in en oförstående häst som haft så kul med att reta sina grannar ..
Vaaa? Fick jag inte bajsa där?? Märkligt !!
Efter en timmes städande så fick kusarna komma ut ... Till leran!!
Suck....

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nanny B - 12 februari 2019 22:24

Jag kände för att blogga lite ... Vad händer i det Segeltorpska slottet nuförtiden.. inte så värst mycket .. livet har sin gilla gång . Ungarna växer uppåt och de gör maken med, fast han då på bredden! Vi har ju länge tjafsat om att renovera köke...

Av Nanny B - 26 oktober 2018 19:39

Vad är mysigare än att bara krypa ner i soffan framför en urdålig tv-serie på fredagseftermiddagen innan man ska koka fredagsmyset? Förutsatt att tv fungerar då.....  Parkerar min nätta lilla stjärt i soffan och drar filten över benen och tar fjärr...

Av Nanny B - 29 september 2018 16:44


Att åka till Key West är för oss en självklarhet när vi är i Florida och så även iår .. vi gick och badade på ett rätt centralt med bra strand ställe för annars är det rätt stenigt där på stränderna . Och hela dagen njöt vi av bada och kolla in p...

Av Nanny B - 20 september 2018 16:27

Tisdagens utflykt gick till en pelikanpark . pelikans gardens . Varmt as hell !! Strosade runt bland fåglar, ödlor och en sovande svartbjörn . Ungarna lyckades lista ut hur man fick ut djurfoder ut automaten utan att betala 25 cent. Dom matade a...

Av Nanny B - 18 september 2018 14:22

Klockan är nu 07.53 på morgonen och vi har just vart på en promenad på stranden för att se soluppgången . Så grymt fint . Människor man mötte sa Good morning med ett leende . Helt magiskt . Vad gjorde vi igår då.. inte mycket !! Var och handlade...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

klotterplanket


Ovido - Quiz & Flashcards