Alla inlägg den 23 juni 2011

Av Nanny B - 23 juni 2011 21:36

Efter en helvetes natt med ett sjujävla regnväder som får orkaner i västindien att blekna!!  men vi börjar ju få in en viss ovana att pricka in skitväder så det gjorde inte så mycke!

Vi slappade hela förmiddagen, jag gick och duschade och det är en konst att öppna schampoflaskan. gno in schampot i håret, skölja, öppna balsamflaskan, gno in balsam, skölja, öppna duschtvålen, gno in kroppen och skölja med EN HAND! Med den andra handen var du tvungen att hålla in en kran ( varmvatten)för annars blev det väldigt kallt!.. Och sen lyckas klä på dig stående utan att få blöta kläder... ( nej det fanns ingen bänk)

Åkte sedan in och skulle vara lite mer kulturella så vi knatade in på ett museum!

Kollade in Jenny Nyströms tomtar.. Silverpengar från Regalskeppet Kronan. Pysslade i deras pysselhörna, fikade och kollade in skelett!!

Sen efter dryga 3 timmar så gav jag med mig om hans Geocaching eller vad de nu än heter..  Det hela går ut på att hitta små filmburkar med ett papper i ... typ.

och till sin hjälp har man en gps som visar vägen till filmrullen ( läs skatt)

Så vi hittade 3 skatter av 4... under ett räcke satt en och i en fårhage uppe i ett träd, och på en stor järnkran . rätt skoj ändå...

Det har vart rätt tomt på campingen ändå fram tills nu då det har rasat in.. jag tror det är fullt nu!!  Nu pratar vi packade sillar!!

Imorn är det midsommarfirande.. får se hur det blir!!

Av Nanny B - 23 juni 2011 08:22

Som tidigare inlägg om en satans verk ( läs förkylning) så blev jag sämre under helgen. orkade inte gå på CJ´s bröllop utan stannade hemma med huvudvärken.

Söndagen så var jag inge bättre.... och jag lät kroppen bestämma om jag skulle jobba på måndag eller inte. Det blev "eller inte".

Ringde läkarstationen och rådgjorde med en sköterska som tyckte att jag skulle komma in. Så det blev till att knata dit då. Herr underläkare som inte fyllt 25 var väldigt noga och kollade in i alla kroppens hål på den ÖVRE halvan!!

Lite pinsamt när han kollade i näsan och såg mina snorkråkor.... hualigen!!

Han ordinerade ett litet stick i finger ( snabbsänka) som sen visade sig vara låg.

Rådgjorde med han om jag skulle åka iväg på semester och det tyckte han absolut att vi skulle göra. jag skulle inte utsätta mig för någon ansträngning bara.

( ingen risk)

Folk trodde att jag maskade för att slippa jobba men så var icke fallet...

Tisdagen kom och vi förberedde oss för att åka... vi skulle bara kolla på House som börjar kl 21.. vi väntade in tiden och när programet började så är det en repris på ett tidigare avsnitt!!  SUCK!!

Så vi tog ungarna och satte fart på ekipaget mot vår första destination!

Och det var inte så mycke trafik ute vid den tiden ... rätt skönt att slippa en del som kör med vanvettet utanför vindrutan!

Stannade till vid ett Mcd i Norrköping... och varför kan dom inte sköta sig i denna stad.

Förra året så stannade vi ju i den staden på ett annat MCD och dom verkade inte ha genomgått städutbildningen. moppen åkte upp på bordet och disktrasorna hängde på sopinkastet..

Denna resturang var inte mer städad... 3 tjejjer bakom disken, en jobbade och dom andra tittade bort!!

Det var fullt med skräp på golv och bord, Linn fasnade med skon då det var torkad läsk på golvet.. Näääää  jag rekomenderar inte att stanna och ät på MCD i Norrköping!!

Tuffade vidare ochh sitter och njuter av den ljusa sommar natten.. vi såg rådjur, hjortar, älg, rävar på sidan om vägen. På vägen däremot låt det ett par roadkills      .... och sen så fick en grävling för sig att leka "Jackas" och ska då komma så nära en bil och husvagn som kommer i 80-90 km/h och överleva !!!

Den överlevde!!

Andreas började bli trött så vi letade rätt på ett ställe vi kunde sova på..

In i husvagn, drog täcke över huvudet och zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Vaknade till strålande sol och hopp in i bilen och styrde kosan mot ÖLAND!!

Ungarnas jubel när vi passerade ölandsbrons topp var startskottet på semestern... tjoohoooo

Ett par timmar senare när vi kommit på plats, kollat in grannarna och vart servicehuset var så håller vi på att sätta upp förtältet då Andreas kommer på att vi står fel på campingtomten... vi står på den bredvid oss och den mittemot... !!!

MVF och WTF... jaha hur löste vi detta då..

jo, Vi fick rycka upp alla tältpinnar som man bankat ner och  Julia fick ta ett hörn och jag det andra och sakterliga följa med när Andreas puttade till Johanna där den skulle då!!  Suck!! 

Vi hade bestämt grillafton och åker till stan för att handla.. och då ser vi dom... BABIANERNA...  Ja Öland är exotiskt... förra året så såg vi ju kameler och lamor.. så nej vi blev inte förvånade över att ha ett gäng köttätande primater boendes en kilometer från vårt mobila hem!!

Natten till idag då... gick och la oss till en klarblå himmel.... men det är ingen garanti för att morgondagen ska stråla... ÅHHH NEJ!!

Vaknade inatt av att det mullrade och ljudnivån från monsunen på landat på Johannas tak... och de va bäckasvart överallt.. fumlade mig omkring så jag hittade mina kläder och gick ut i förtältet...

Ja det regnade .... och tydligen hade strömmen gått iväg nånstans för här fanns det då ingen!!

kopplade om till batteri så vi kunde tända en lampa.. njaa  lite hade de regnat in i förtältet då Andreas glömt att dra iför myggnätet på sidan... men men Vi har ju semester,,,,=)

Andra gången vi vaknade så trodde jag att förtältet fanns på Gotland... Satan i gatan vad de blåser ute.. men även det är vi vana med från förra året så det var storm I Ugglarp. Andreas tog hundsruvarna och extra spännband så nu slipper vi hämta förtältet någon annanstans..

Fick rapport från Åkes Tillfälliga inneboende...Mår som en prinsessa och huset är underbart!! skönt att han har sällskap under tiden vi är borta...



jaha  får se hur den här dagen slutar ....



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

klotterplanket


Ovido - Quiz & Flashcards